You've got the poison, I've got the remedy
Thursday, 24 November 2011

ape jadi???

masa ni...sekarang...now....ak still tunggu...dia x reply2 msg ak...kenapa?mengapa? 
yaallah....rusimnyo aku..... vtlg lah...rusim giler..........bbpo dio x reply....ak x dop buat saloh sero....tau lah..... bbpo bena...... ak takuk jdi bendo bukan2 jah ko dio..... :(... i wanna cry.... 
(yaallah...tlg lah ak..)



You've got the poison, I've got the remedy.
@05:17

Saturday, 19 November 2011



ok ok...ce tgk bear ni...cute sioott.... tpi bear yg dia bgi kt aku lgi cute.wkaka
ok2..ayt kt ata tu ssaje nk gurau2...ni yg nk citer bbtul ni.... ari selasa ni ad nilam...kena ge sekolah.... letih arr...malas ar...... (malas konon! padahal happy beb!!~~ tpi sedih ugop,,coz ak rasa hari tu hari last ak nk jumpa dia..pas tu nk kena tunggu taun depe lok...adoilah..)
well,just loni ak rasa semakin berani nk langgar peraturan sekoloh...elek arr,,,jgn rusim..kalu ak langgar pun,,ak langgar hok kecik2 je... contohnya,,,x paka pin tudung.. kan kecik je tu..kalu kena denda pun 2ringgit je....so x pe lah...

ce tgk gmbr ni. coll x ? khikhihik....ad x sama dgn ak? coz ada sorang budak tu kata,,,ak senyum supo nga cikgu ak ni.. ade ke patut... khihkhihh
by the way,,,kalu sama pun x po...ak x marah....coz ak paling suka cgu ni... berigax gewe nga dio pun x po...baik gilerrr..... ari tu ada k patut ak duk gurau2 nga buah hati ak depan mata dia... hehe... x po lah....cikgu kan baik.. ^_^
ni gmbr kitaorg 1 kelas.... punyalah lamo nk bleh ko ambik gmbr.. macam2 hal jadi...adoilah...... tgk teacher ak....taun depe dia x dop dh...ikut suami k UK... good luck to our teacher.. semoga kita jumpa lagi yek....
DAN!!~~ aku harap ssgt...kitaorg semo akn still duk sekelas... wlaupun ak tau mmg ada hok akn turun kelas... tpi kalu bleh turun 2,3 org sudoh lar...sayang sgt ko diaorg....khuhhkhu


tgk budax ni....dia buat muko semak lok dosss....hkihkhhi...ni ak cair ni...  x leb benar tgk dia senyum...sero sejukkk hati.....hok nk maroh x jadi maroh.....adoi...ilmu gpo x tau dio guno....tpi x po lah..... coz ak syg tu gax....hihkhihkhih.... sweet, ^_^..... I LOVE U AIDIL~~!! <3 hkhuhkhhu


You've got the poison, I've got the remedy.
@17:21

Wednesday, 16 November 2011

Aku + Dia


hi hi hi.... huhu...
ok,ok.... minggu ni minggu last sekolah...mmg best ler....semo pakak buat bising... (nk cri hal nga cgu lah napoknyo..)
mcm2 ragam...ado duk main aji,,kad,,duk bual...... (duk date pun ado...khihkhih...sapo eh...x tau larrr)
mmg minggu ni ak byop habiskan masa dgn dia... sbb pas ni susah dh nk jupo...x jupo lasung kut...dalam cuti ni lah... tapi nnti bukok koloh harus eh jupo...kalu x jupo,,,bleh mati aku.... huhu...
now dia tau aku juling...khihkhihkhi.... cikit jer...x nampak sgt.... tpi bena x suko kalu ore tau.... m.a.l.u... :P.. dan,,byop gmbr ak ambik dgn dia tpi semo ak delete...khihkhi....bkn gpo...semo x comey etek... bkn gmbr dui x comey,,,tpi gmbr ak... tu ak delete tuh... gmbr dio semax2 lako... baby face.... hehe....
tpi ari ni,,susah cikit...coz cgu duk jalei2 keliling bangunan...doh lah kelmarin kantoi nga ustazah mana tah... nasib baik ak x paka spek...kalu x,,lgi dio cam...
tpi x po lah....sekali sekalo....ape salahnye.... pasal result exam,,x mau citer....nnti menitik air mata darah suddaahhhh... khihkhi


You've got the poison, I've got the remedy.
@23:46

Tuesday, 15 November 2011

15/11/11


HARI NI HARI PALING BEST!!! (dan paling sweet..hehe :) )
tau x,,,dia bgi bear n kad yg sweet sgt....aku suka gila2 kt bear tu...fuhhhhhh,,,,cutee.... pink ~~!!!!! love it sooooo much...hehe
pasal kad pulak,,,,ak igt dia ambik ayt latif... tapi,rrupanya buah hatipengarang jantung pisang aku ni sanggup bukok kamus..sesuatu yg jarang benar dia buat.. <3 <3 <3 ... m.a.l.u    m.e.t.a... >.<  wlaupn bkan dia yg hias,,at least dia dah usaha nk ge cari tu dah cukup buat aku...love him soo much..
(by the way,,,cute x budak ni??? ak sayang dia sama dgn aku syg pak su dia...just paksu dai lebih lerr sygnye tu.. :) )


You've got the poison, I've got the remedy.
@00:24

Thursday, 10 November 2011

yakk...

ok ok.......
hari ini hari,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,c.u.t.i.....huhu >.<
gurau2,,...boring etek,x dop kijo...
ni nk citer,,,bertapa kuatnya kuasa lagu... sbb lagu ni duk main dlm otak aku..2,3 ari dah.... adoi....ni semua buah hati pengarang jantung pisang aku lah... sampai ari ni ari2 ak bukak youtube semato mato nk dgr lagu ni... best...huhu

aku tak akan berhenti,menemani dan menyanyangi mu,
hingga matahari,tak terbit lagi..
sampai bila aku mati,
ku kan berdoa pada illahi tuk satukan kami,,
di syurga nanti...


soooo sweet.... ^_^


sbb tu lah ak syg sgt kt dia...dia special...x sama nga ore lain.... <3



You've got the poison, I've got the remedy.
@22:28

Sunday, 6 November 2011

Renung2 kan...

Betapa Berharganya Seorang Wanita

Ketika Tuhan menciptakan wanita, malaikat datang dan bertanya,"Mengapa begitu lama engkau menciptakan wanita, Tuhan???"

Tuhan menjawab,"Sudahkah engkau melihat setiap detail yang telah aku ciptakan untuk wanita?" Lihatlah dua tangannya mampu menjaga banyak anak pada saat bersamaan, punya pelukan yang dapat menyembuhkan sakit hati dan kerisauan, dan semua itu hanya dengan dua tangan".

Malaikat menjawab dan takjub,"Hanya dengan dua tangan? tidak mungkin!

Tuhan menjawab,"Tidakkah kau tahu, dia juga mampu menyembuhkan dirinya sendiri dan boleh bekerja 18 jam sehari".

Malaikat mendekati dan mengamati wanita tersebut dan bertanya,"Tuhan, kenapa wanita terlihat begitu lelah dan rapuh seolah-olah terlalu banyak beban baginya?"

Tuhan menjawab,"Itu tidak seperti apa yang kau bayangkan, itu adalah air mata."

"Untuk apa???", tanya malaikat.

Tuhan melanjutkan,"Air mata adalah salah satu cara dia menunjukkan kegembiraan,kerisauan,cinta,kesepian, penderitaan,dan kebanggaan,serta wanita ini mempunyai kekuatan mempesona lelaki,ini hanya beberapa kemampuan yang dimiliki oleh wanita.

Dia dapat mengatasi beban lebih baik dari lelaki,dia mampu menyimpan kebahagiaan dan pendapatnya sendiri,dia mampu tersenyum ketika hatinya menjerit kesedihan,mampu menyanyi ketika menangis, menangis saat terharu,bahkan tertawa ketika ketakutan.

Dia berkorban demi orang yang dicintainya,dia mampu berdiri melawan ketidakadilan,dia menangis saat melihat anaknya adalah pemenang,dia gembira dan bersorak saat kawannya tertawa bahagia,dia begitu bahagia mendengar suara kelahiran.

Dia begitu bersedih mendengar berita kesakitan dan kematian,tapi dia mampu mengatasinya.Dia tahu bahwa sebuah ciuman dan pelukan dapat menyembuhkan luka.

Allah S.W.T berfirman:

"Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia, namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan."

"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya. "

"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh."

"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya."

"Aku memberinya kekuatan untuk menyokong suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya."

"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu."

"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan."

"Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya,sosok yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya.Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya, tempat dimana cinta itu ada."

"CINTANYA TANPA SYARAT. HANYA ADA SATU YANG KURANG DARI WANITA,DIA SELALU LUPA BETAPA BERHARGANYA DIA..."

Wallahu'alam..............


You've got the poison, I've got the remedy.
@04:43

Saturday, 5 November 2011

C.U.T.I ~???

tengok muka laa derr...... muka blur duk mikir sal result exam,...makin ari makin kusut kepalo otak aku...wakkaak.... nasib baik ad buah hati pengarang jantung pisang aku... huhu... sal exam x po lah kut...taun ni mmg taun jatuh aku...
tamat sal exam,sal cuti pulak... cuti ni mmg byop program... tpi dlm bulan 11 duk rmh lgi.... bila 10/12/11 ni pok su loh aku nk kawin...we~~ dpt mok sedaro bru pulop... fuhh,,,,alim tau....comey..... nsib baik x pkai purdah jah... tpi hok aku peliknyoh, diaorg nk kawin,,nenek aku pulop hok sibuk2...huhu...busy benar dio... x po lah... anak bongsu nk kwin...biasa lah....
ok,lepas tu ak duk kt rmh cousin sebelah ayh aku...24 aribln kitaorg ge PD... best best... kasi gegar cuti ni... tpi bila duk kecek nga ayh takdi,,bru aku perasan... 24 on the way ke PD... 25 26 27 enjoy2 kt PD... 28 on the way blik ke KL... 29 bru balik kelantan....adoilah..... 30 tu ge ambik bju sekolah....31 bru aku dei nk baco buku...cm mana tu??? x dei ugop prepare...
sirius aku kate,aku x leh main2 dah...taun depe....
mmg aku ad masa untuk azam... masa aku tetap akan ada untuk dia.... tpi kitaorg kna sedia blik jadual... x kan lah dia 24jam nk msg kt aku.... mesti dia ad ugop time2 untuk diri sendiri n belajar...
aku x sei kongkong dio.. dia terima aku ni pun dah cukup baik.....sangat2 baik... sepanjang beberapa bulan on relationship dgn dia,dia x pernah marah aku.... kalau aku,x yoh kiro lah...mmg ngaju sokmo nga dio...^_^... jahat kan?...tapi jahat2 aku ni pun,,sayang giler kat dia...jgn main2... haha....sape berani nk ambik dia,mai mintak nga aku dulu.... jwbnye makan debox aku dulu ler...huhu.. >.<
(cuti ni x leh jupo dio... mesti...100% R.I.N.D.U)


You've got the poison, I've got the remedy.
@20:17

Thursday, 3 November 2011

Cinta ke Suka?

  betul kecinta tu dtg dri mata n turun ke hati? jadi cm mana pulak org yg x mmpu nk melihat? ada yg hidup dgn org yg dia Cinta sampai k akhir hayat?
jdi kesimpulannya...Cinta datang dengan sendirinya..... DAN~~ apabila kita tersilap buat pilihan sebelum ni,,,ingat lah...Allah nk menguji...kita,ditinggalkan,Allah sengaja menguji.. kita dibuang,, Allah hanya menguji....DAN~~ Dia nk tunjukkan kepada kita..siapa yg terbaik untuk kita... supaya kita juga dapat menilai yg mana mana kaca dan yang mana permata..


You've got the poison, I've got the remedy.
@19:44

Tuesday, 1 November 2011

move on

nak tulis tulis banyak2...tapi takut.. (sebab dia baca sokmo gpe ak tlis kt sini.huhu. ni makin syg ni. :) )
nak tulis...exam dah nk habis...maknanya cuti pun dekat dah... tpi bila cuti dah dekat,maknanya boring pun dah hampir menjelma... walaupun aku yakin aku x dop dlm negeri sekurang kurangya selama 4minggu..
tapi...bila habis cuti,sekolah mula balik...bila sekolah mula balik,, PmR dah dekat ler maksudnya...
(makin penuh otak duk mikir.. adoi..ak mmg dah layak jdi prof dlm tanjung rambutan.. huhu..sape sokong,angkat tangan!!!)
tapi,bila ingat2 balik,taun ni x susah cm taun lepas... kenapa? aku pun x tau.. mgkin taun lepas aku kurang cikit... taun ni yakin lebih...wlaupn byak dugaan..biasalah,namapun budak sekolah.. mesti byak cabaran n dugaan.. (cewah! ayat sastera tu~) 
tapi taun ni mmg perfect.. taun yg sgt perfect... 
bulan 1,pening-->turun naik kelas..
bulan 2 kena mapuh idup2. wakak x mau citer..
bulan 3--> dugaan... tpi ad birthday aku! aku suka aku suka. ^_^
bulan 4--> haha...bulan ni pun aku suka. ^_^.. pikir lah sendiri bbpo.. wakaka
bulan 5--> <3 <3 <3. bulan terbaik.
overall, semua terbaik!!~~~


You've got the poison, I've got the remedy.
@06:24

I've never been perfect, But neither have you
My name is Hannis, also known as ♥emon-
I listen to music, eat chocolate, and go to school
I go out with friends, and I am a great person to be with
And not forgetting, I am a great person to be.
However, if for whatever reason you decide not to be me,
i ' m taken by him =)
I'm paranoid of all the people I meet
social website =)
his blog =)
broadcast yourself out =0
love of the blue bird
you get the idea.

Leave the past in the past gonna find the future
October 2011 November 2011
just enjoy what i gonna give you =)
Tagboard here.
Keep below 500px, though i don't see why you need more.
So thank you for showing me
♥ooh- design
Inspiration
Javascript

besties :
1. my parents
2. my sweetheart Azam
3. lateeth wanara
4. Maisara
5. Shafika Eliana
6. Athirah Kamalruddin
Close All

Westlife - My Love